Kraljica vestica

petak, 29.07.2005.

Carls Menson - serijski ubica

Samo pomen imena čoveka koji u kalifornijskom zatvoru Korkran izdržava devetostruku doživotnu robiju zbog brutalnog pokolja devetoro ljudi (nezvanično se smatra da Menson stoji iza najmanje 35 ubistava), kod mnogih Amerikanaca i danas izaziva jezu. Mada, ni broj onih koji ga i dalje smatraju idolom nije zanemarljiv. To potvrđuje činjenica da Menson dobija ubedljivo najviše pisama od svih zatvorenika u SAD.
Rođen 1934. u Sinsinatiju, kao sin šesnaestogodišnje prostitutke, koja ga je odmah dala na čuvanje svojoj sestri i njenom izuzetno rigidnom mužu, Čarls je odmalena bio problematično dete. I pored natprosečnog ILJ, odbijao je da ide u školu, bio sklon kriminalu i sodomiji, pa je detinjstvo uglavnom proveo po popravnim domovima. Sa 19 godina naprečac se oženio nekom konobaricom, koja mu je rodila sina, ali je ubrzo počeo da se bavi podvođenjem, što ga je opet koštalo slobode.
Kad je napokon 1967. izašao iz zatvora, Menson je već imao 33 godine. Obreo se u San Francisku, centru svetskog hipi pokreta na vrhuncu “ere ljubavi i mira”, u kojoj je ideologija dece cveća upravo dostizala katarzu. Čarlsa su krasile duga kosa, brada, gitara i nesvakidašnja, gotovo animalna harizma, pa je ubrzo oko sebe okupio zavidan krug sledbenika. Najviše je bilo devojaka, koje su bukvalno klečale pred njim. Bio je to period odbacivanja svih mogućih stereotipa, moralnih dogmi i vreme istraživanja krajnjih granica ljudske slobode.Svi su tražili nekog novog, drugačijeg gurua, makar i sa ponekad potpuno bizarnom ideologijom.
Tako je nastala i “Mensonova porodica”, u kojoj je Čarls zabranio kontracepciju, alkohol i nošenje naočara, a žene tretirao kao niža bića, tvrdeći da pse uvek treba nahraniti pre nego žene. Ubrzo je razvio rasističku ideologiju i propovedao o dolasku krvave revolucije, u kojoj će se potlačeni crnci dići protiv svojih belih eksploatatora, i njih će, u svom osvetničkom gnevu, ubijati na najgnusnije načine, i to u sopstvenim domovima. “Porodica” je trebalo da izbegne ovaj pokolj skrivajući se na jednom ranču u pustinji, nakon čega bi se vratila i preuzela vlast, predvođena njime kao novim Isusom Hristom i četvoricom anđela, koje su, po Mensonu, predstavljali “Bitlsi”.
Kada je leto 1969. prošlo a ništa se nije dogodilo, Menson je počeo da govori da su crnci očigledno suviše glupi da nešto učine sami za sebe, pa im treba pokazati šta treba da rade i kako da ubijaju. “Mensonova porodica” je 8. avgusta 1969. uveče počela svoj krvavi pir na jednoj kućnoj zabavi u elitnom delu Los Anđelesa, ubivši petoro belaca, među kojima i suprugu reditelja Romana Polanskog, glumicu Šeron Tejt, koja je bila u osmom mesecu trudnoće. Sve žrtve su bile na desetine puta izbodene nožem, ili su na telu imale po nekoliko smrtonosnih prostrelnih rana, a na ulaznim vratima je krvlju bilo ispisano “Svinja”. Panika koja se počela širiti Holivudom postala je još veća kad su naredne večeri u svom domu ubijeni Lin i Rozmeri La Bjanka. Rozmeri je bila izbodena 41 put, a u Linovom telu je ostavljena zabodena viljuška, dok mu je na stomaku urezana reč “Rat”. Po zidovima je krvlju ispisano “Smrt svinjama” i “Ustanite”. Ubice su se, pre nego što su otišle, uredno istuširale, jele i nahranile psa svojih žrtvi.
Članovi “Porodice” uhapšeni su tek u oktobru 1969, i to sasvim slučajno. Nakon dugotrajnog suđenja, Čarls i nekolicina njegovih sledbenika osuđeni su na smrt u gasnoj komori. Ali, Kalifornija je 1972. ukinula smrtnu kaznu pa im je presuda preinačena u doživotnu robiju.
Najviše zbog svoje bizarnosti, Mensonova ubistva su od početka bila plodno tlo za raspredanje sage o satanističkoj pozadini njegovog delovanja. Tome doprinosi podatak da mu je prijatelj bio i osnivač Satanine crkve Anton Šandor La Vej. No, nikad nije dokazana povezanost La Vejove crkve sa ritualnim žrtvovanjem. Čak su satanisti tvrdili da do te mere vole život i sve njegove užitke da ubistvo i samoubistvo smatraju najvećim grehom. Menson je bio antropozofski manje potkovan, pa možda zato i radikalniji od svog učitelja. Osnovao je, sa beskrajno odanim sledbenicima, pomalo hermetičnu sektu “Konačna crkva”, za koju pojedini demonolozi, analizirajući simboličke i numeričke detalje počinjenih zločina, tvrde da je u ritualima praktikovala žrtvovanje životinja, ali i ljudi.
Menson je o sebi često govorio kao o Isusu i đavolu u jednom telu, i nikad se nije pokajao zbog počinjenih zločina: “Ne stidim se, niti se kajem. Ako se strahom i nasiljem mogu otvoriti oči društva zainteresovanog samo za novac, neka ime Čarls Menson bude taj strah.” Tokom višegodišnjeg boravka po zatvorima, pasionirano je proučavao najrazličitije okultne doktrine, pa je mnoge, ne samo poštovaoce, uspeo da ubedi kako poseduje magijsku i hipnotičku moć. Jednom je javni tužilac Vinsent Bugliozi, koji je Mensona nazvao mefistofelijanskim guruom, tvrdio da mu je Menson svojim hipnotičkim pogledom zaustavio sat na ruci.

- 18:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  srpanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Lenka's description and polls

  • Paganizam,vampiri,Kabala,
    okultizam,vicevi,zanimljivosti..









    Anketa 1

    Sta ste po religiji?




    ne verujem u Boga
    Pagan
    Katolik
    Pravoslavac
    Protestant
    Satanista
    Musliman
    Jevrej
    nesto drugo


















     Anketa 2  







    Kakvu muziku najvise volite?






    gothic metal i rock
    power metal
    death metal
    black metal
    trash metal
    nu metal
    hard rock
    strani pop
    rap i hip hop
    domaci pop
    R'n'B
    dzez,bluz
    klasiku
    tradicionalnu
    turbo folk
    tehno,house
    ne volim muziku

















    Aketa 3

    Ko je najbolja pevacica od navedenih?




    MADONNA!!!
    Britney Spears
    Christina Aguilera
    Jennifer Lopez
    Beyonce Knowles
    Gwen Stefani
    Kylie Minogue
    Shakira
    Missy Elliot
    Alicia Keys
    Avril Lavigne
    Pink
    Amy Lee (Evanescence)
    Tarja Turunen (Nightwish)
    Tina Turner
    Sher
    Kelly Osbourne
    Courtney Love
    Danii Minogue













Lenka's Links

Inkubus Sukkubus download (najpoznatiji paganski bend)

Besplatne knjige na Internetu (download)